2016-04-04 11:08:19• hírek • Szatmar.ro

Gólyaváró foglalkozások a Fonóban

Az Aranykapu Fonó-Házban hatodik éve zajlik hagyományos kézműves mesterségek oktatása gyerekek és felnőttek számára, szakképzett oktatók vezetésével. A résztvevők életkoruknak, felkészültségüknek megfelelően vehetnek részt heti rendszerességgel a különböző csoportok foglalkozásain, amelyek keretén belül megismerkedhetnek a térség kézműves hagyományaival, népszokásaival, helyi néprajzi gyűjtések eredményeivel.

A tavaszi zsongásban ezen a héten a Fonó-Házba látogató gyerekek a magyar nép egyik legkedveltebb madarával, a gólyával ismerkedhetnek meg a kézműves foglalkozások során. A gólyához különféle népi hiedelmek is kötődnek, számos mozgásos népi gyermekjáték és népdal kapcsolódik hozzá. Több európai nép, például a litvánok, hozzánk hasonlóan, a nemzet madarának tartják.

Szelek, azaz április havának 6. napján, szerdán délután 16.00-17.00 óráig az Aprók műhelye működik (4-5 évesek), ugyancsak szerdán, 18.00 órától a kezdő kisiskolás csoportban tevékenykednek majd a 7-9 évesek, akik agyagból mintázzák majd meg a gólyákat.
Pénteken, 8-án 16.00 órától a haladó kisiskolások (7-9 évesek), majd 18.00 órától a nagyobbak (10-14 évesek) próbálhatják ki a térségünkben egykor nagy becsületnek örvendő gyékényből elkészíteni a minden ház számára szerencsét jelentő madarat.

Érdeklődni, jelentkezni lehet a 0744-687813-as telefonszámon Nezezon Enikőnél, a 0741-182063-as telefonszámon Takács Andreánál, illetve e-mailben, az aranykapuegyesulet@yahoo.com címen. Az Aranykapu Fonó-Ház Szatmárnémetiben, a Holló (Marasesti) utca 12. szám alatt található.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: